2003 - 2004

Vragen voor Vice-Eerste Minister en Minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael

12 November 2003

Schriftelijke Vraag over het aantal schorsingen uitgesproken door de Vice-Gouverneur van het Arrondissement Brussel-Hoofdstad

Vraag

Hoeveel schorsingen werden er in 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 en 2003, uitgesproken door de Vice-Gouverneur van het Arrondissement Brussel-Hoofdstad ?

Kan U de opdeling maken per OCMW en per gemeente, alsook de indeling van de gegevens per personeelscategorie (vast, gesco, stage, contractuelen, enz...) en per taalgroep ?

Kan U tevens ook aangeven het procentueel aandeel van de schorsingen op de per gemeente en OCMW binnengekomen beslissingen ?

Hoeveel vernietigingen zijn er gevolgd op de schorsingen?

Antwoord

Het administratief toezicht houdende de naleving van de taalwetgeving door de gemeentebesturen en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad is geen federale materie.

Wat de gemeenten betreft, vertrouwt artikel 7 van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen de uitoefening van het administratief toezicht aan de Gewesten. Het is derhalve de Brusselse Hoofdstedelijke Regering die terzake bevoegd is.

Wat de OCMW's betreft, is het, op basis van artikel 135 van de Grondwet, het verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie dat belast is met de uitoefening van het toezicht.

Ik verzoek U derhalve U te richten tot deze overheden teneinde een antwoord op uw vraag te krijgen.