1999 - 2004

Vragen voor minister van Mobiliteit, Openbare werken en Energie, Stevaert

11 May 2000

Schriftelijke Vraag over de heraanleg van de N111 te Stabroek

Vraag

Hoewel de aanpak van de gewestweg N111, Laageind-Dorpstraat-Hoogeind, werd opgenomen in de planning voor 2002, heeft het Stabroekse gemeentebestuur enkel weet van de heraanleg van het Hoogeind, met inbegrip van de asfaltering van de betonweg, de aanleg van oversteekplaatsen en een aantal parkeerplaatsen, de ontdubbeling van het fietspad en het heraanplanten van bomen.
De afdeling Wegen spreekt dan weer enkel over de asfaltering van het gedeelte tussen Putte en Stabroek-centrum, het Hoogeind.
Aangaande dit dossier, waarin de onduidelijkheid troef is, had ik de minister vice-president graag volgende vragen gesteld.

1. Op de planning werd voor deze werken 70 miljoen ingeschreven. Welke werken zullen met deze fondsen worden gefinancierd?

2. In welke mate wordt dit dossier beïnvloed door de afwikkeling van het dossier Leugenberg en het al dan niet aanleggen en/of sluiten van bepaalde op- en afritten?

Antwoord

Op dit ogenblik zijn het structureel onderhoud van de N111 tussen kilometerpunt 2K695 en 4K477, dit is tussen de Grote Molenweg en de Ertbrandstraat (N11), en de aanleg van een bijkomend fietspad aan de zuidzijde opgenomen in het drie-jarenprogramma voor het jaar 2002. Oorspronkelijk waren beide projecten los van mekaar gepland. Omwille van de beperking van de verkeershinder werd ervoor geopteerd om beide projecten te combineren.

Beide initiatieven (structureel onderhoud en aanleg fietspad) kunnen technisch gezien echter volledig los van mekaar gebeuren. De administratie Wegen en Verkeer volgt de onderhoudstoestand van de N111 op. Bij een versnelde degradatie zullen de onderhoudswerken desnoods worden versneld.

Dit zal gebeuren in overleg met de gemeente Stabroek. De plannen staan volledig los van de afwikkeling van het dossier Leugenberg.